Uzivo Televizija

×

Warning

JUser: :_load: Unable to load user with ID: 42

Film Kontakt (2005)

Kontakt je prvi igrani film Sergeja Stanojkovskog, značajan za makedonsku kinematografiju kao prvi film snimljen uz podršku Euroimaža. Poput melodrama snimljenih kod nas – Pogleda sa Ajfelovog tornja iStvari srca – u Kontaktu se teži da ljubavna priča reflektuje društveno-političku pozadinu i poremećene porodične odnose, ali sa znatno manje pretencioznosti i patetike.
 
Žana (Labina Mitevska), psihički labilna ćerka ratnog profitera, i Janko (Nikola Kojo), sitni kriminalac, u isto vreme bivaju otpušteni iz psihijatrijske bolnice, odnosno zatvora, zbog oslobađanja mesta za ratne zločince pod poternicama. Njihove sudbine spaja Jankov polubrat, koji, radi izravnanja svojih računa, prihvata da preuzme otpuštenike i nađe im neku svrhu izvan zidova ustanova u kojim su boravili. Žana se vraća u svoju porodičnu kuću, zaposednutu uspomenama na porodične laži koje su je u bolnicu odvele, dok Janko dobija posao da kuću renovira.
U slikanju Žane i Janka kao dvoje brodolomnika prepoznaje se rukopis Gordana Mihića, scenaristeZaboravljenih i Sivog doma. Psihijatrijska klinika i zatvor depoi su koje vode licemrni građani s benignim i naivnim idealistima u svojoj službi, a u koje društvo i porodica smeštaju one s kojima ne znaju šta bi i pred kojima ne mogu da zataškaju svoje bedastoće. Nasukavanje brodolomnika na staru porodičnu kuću pruža priliku Stanojkovskom da razvija niz dinamičnih i dramski efektnih situacija za zbližavanje Janka i Žane.

pametna kuca roletne garazna vrata

Reality online 24/7

zadruga uzivo parovi uzivo

Najgledaniji filmovi 2018 i 2019

Preporučujemo film

SPORTSKI TV KANALI

eurosport1 tv uzivo online europort2 uzivo tv online
arena1 uzivo tv online a1 sportklub1 online uzivotv
arena2 uzivo tv online a2 sportklub2 uzivo tv online
arena3 uzivo tv online a3 sportklub3 uzivo tv online
supersport1 uzivo tv online sport1 uzivo tv online
zvezda tv uzivo tv online partizan tv uzivo tv online
Loading ...